0

Tratament pentru copaci

Posted by Marko on October 27, 2018 in Off Topic |

Ingrijirea corecta si regulata a copacilor asigura nu numai o crestere a randamentului, ci, prelungeste si viata copacilor, sustinand aspectul atractiv si sanatatea lor. Pentru acest lucru exista  tratament pentru copaci care este atat de necesar pentru sanatatea gradinii. Mentinerea trunchiului de copac si a ramurilor scheletice principale intr-o stare sanatoasa, asigura longevitatea copacului. Copacii care au trunchiuri deteriorate si ramurile scheletice, sunt mai putin rezistente la inghet, la infrangerea diferitelor boli si daunatori, in timp ce randamentul este redus.

Principalele cauze ale leziunilor copacilor sunt datorate inghetului si arsurilor solare, precum si efectelor diferitilor daunatori (gandaci, molii, larve, rozatoare). Ca urmare a schimbarilor bruste ale temperaturilor de zi si de noapte, toamna-iarna si iarna-primavara, coaja copacului moare. Cele mai fiabile mijloace de combatere a arsurilor si a daunatorilor sunt tratamentele pentru copaci, special concepute.  In zonele in care exista fluctuatii puternice de temperatura in anotimpul de toamna si primavara timpurie, tratamentul copacilor trebuie efectuat  atat in ​​toamna, cat si in primavara. Astfel, masa insectelor, larvelor si oualor daunatoare ascunse in crackul cojii va fi distrusa, iar pentru copaci, acest tratament va oferi o protectie fiabila datorita incalzirii excesive si supraincarcarii.

Capcana pentru molii

In aparenta, moliile sunt insecte dragute si inofensive. Dieta lor zilnica este o hrana de origine animala, deci cu siguranta nu te vor manca. Dar, in acelasi timp, prin ruperea tunelurilor subterane, ele pot dauna sistemelor radiculare ale plantelor si copacilor. Aceste daunatoare nu au dusmani in natura, prin urmare doar gradinarii incearca sa scape de ei. Moliile au vedere slaba si sunt foarte sensibile la frecventele ultrasunetelor.

Capcana pentru molii este un dispozitiv de dimensiuni mici, practic si suficient de eficient pentru a scapa de daunatorii mici. Pana in prezent, piata ofera un numar mare de dispozitive de specii diferite. Fiecare dispozitiv are propriile sale avantaje si dezavantaje. Este destul de dificil sa alegi un instrument care sa te ajute 100%, deci inainte de a cumpara, familiarizeaza-te cu caracteristicile tehnice ale dispozitivului. Moliile, au de la natura o ureche feroce, care poate prinde rapid si reactiona la cele mai mici fluctuatii ale pamantului. Pe aceasta caracteristica fiziologica a molilor, a fost construit principiul de actiune al tuturor capcanelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2017-2019 Marko Aten All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.